Bestemmingsgidsen,  Costa Dorada,  Spaanse maaltijd,  Steden

Bestemmingsgidsen – Costa Dorada

De Costa Dorada of “Gold Coast” ligt voornamelijk in de Spaanse stad Tarragona en dankt zijn naam aan de 100 km lange gouden zandstranden in de regio. Al jaren een favoriete favoriet voor Ierse vakantiegangers.

Hoe daar te komen

De meest geschikte luchthaven voor de Costa Dorada is Barcelona met een enorme hoeveelheid dagelijkse chartervluchten en lijnvluchten.

Accommodaties

Costa Dorada is ontwikkeld als een toeristische bestemming en daarom zijn veel hotels gebouwd om toeristen uit verschillende landen te bedienen. De meest populaire resorts van La Pineda, Cambrils en Salou hebben allemaal een overvloed aan hotels die allemaal binnen het bereik van de water- en pretparken liggen.

Aan het eten

Vlees- en rijstgerechten behoren tot de meest populaire aan de kust. De klassieke mediterrane saus van “Romesco” gemaakt van olijfolie en rode peper is ook sterk aanwezig in de regio. Een ander regionaal specialiteitengerecht is calcots (lente-uitjes ondergedompeld in een heerlijke saus).

Steden langs de Gold Coast hebben een enorm assortiment aan pubs en cafés om uit te kiezen, dus waar je ook bent langs de Costa Dorada, je zult niet dorstig worden gelaten. Salou is een levendige badplaats en waarschijnlijk het meest geliefd bij Engelse toeristen. De meeste bars in het resort zijn gericht op hen met bier van de tap, karaoke en impersonators allemaal met.

Of je nu een traditionele Spaanse maaltijd wilt, een hete en pittige Mexicaanse schotel, een karaoke-plek of zelfs een Foam-feest, je vindt het allemaal in Salou. Waarschijnlijk de meest bekende stad voor het nachtleven is Sitges en dit wordt vaak het wildste resort aan de Catalaanse kust genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *