Grieks eiland,  Mykonos

Mykonos, Grieks eiland – Bestemmingsgidsen

Mykonos is een Grieks eiland, ongeveer 41 vierkante kilometer groot en bestaat voornamelijk uit graniet. Mykonos, onderdeel van de Cycladen-eilandengroep, is de bekendste en meest populaire van de Griekse eilanden.

De prachtige, kosmopolitische stad Mykonos (plaatselijk bekend als Chora) is de hoofdstad van de eilanden en staat vol met traditionele gebouwen en veel levendig nachtleven. Hoog op een heuvel zijn de windmolens van Chora en er is ook de schilderachtige wijk Little Venice, die beide zijn monumenten van de stad. Bij een bezoek aan de gerestaureerde traditionele windmolens kunt u genieten van het prachtige panoramische uitzicht op het dorp en de haven. De kleine wijk van Venetië van de stad staat vol met felgekleurde huizen, cafés en veel nachtleven.

De werkende vuurtoren van Armenistis is 62 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de Egeïsche Zee.

De asymmetrische, witte kapel van Panagia Paraportiani in Chora is de meest gefotografeerde kerk op het eiland en een bezoek waard.

Een korte boottocht van Chora is het kleine eiland Delos, waar u de ruïnes van een oud heiligdom en een theater kunt zien. In de oudheid was Delos een heilig eiland waar volgens de mythologie de god Apollo werd geboren.

Het eiland is een favoriete toeristische bestemming, vooral bekend om zijn fantastische zandstranden en het geweldige bruisende nachtleven.

De meest populaire stranden zijn die aan de zuidkust van het eiland, waaronder Paradise, Super Paradise, Elia, Platis Gialos, Psarou, Agios Ioannis, Agrari, Paranga, Kalo Livadi en Ftelia. Deze stranden worden beschouwd als enkele van de beste in Griekenland met prachtige ongerepte zandstranden en kristalheldere blauwe wateren.

Het nachtleven hier is beroemd over de hele wereld en trekt grote aantallen feestgangers naar de clubs, bars en strandbars. Feesten in deze clubs en bars duurt de hele nacht. Mykonos wordt ook beschouwd als een van de beste homo- en lesbische vakantiebestemmingen in Europa.

Het klimaat hier is typisch mediterraan met droge, hete zomers en milde winters, met heel weinig regenval. De beste tijd om hier te vakantie is tussen april en augustus wanneer het weer op zijn best is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *