Griekse,  Lesbos

Het Griekse eiland Lesbos (Lesbos)

Lesbos (Lesbos) is een van de rustigere Griekse eilanden en biedt een authentieke Griekse ervaring in een ontspannen sfeer. Vakanties op dit grote eiland zijn populair bij gezinnen, vooral in de kleine resorts zoals Petra en Anaxos. Het eiland is het op twee na grootste Griekse eiland en heeft veel ongerepte traditionele dorpjes en veel groene landbouwgronden die wachten om ontdekt te worden. Het eiland is een wandelparadijs met vele historische paden en paden die je meenemen voor een rustige wandeling of voor de meer energieke, een bergtocht.

Mei en oktober zijn een perfecte tijd om rond te wandelen op het eiland, omdat het weer ideaal is en de velden in volle bloei zijn. Vogelaars, natuurliefhebbers en ecotoeristen voelen zich aangetrokken tot Skala Kalloni, dat in de lente wordt bedekt met wilde bloemen.

Dineren is gevarieerder op Lesbos dan op de meeste andere Griekse eilanden met veel authentieke gerechten en vegetarische gerechten.

Alle resorts van het eiland bieden veel strandbars en taverna’s, maar vermijden de drukte van veel van de levendiger eilanden.

Vanwege het heerlijke zonnige klimaat van de eilanden en het ondiepe, heldere water, zijn zwemmen en zonnebaden erg populair bij vakantiegangers. De badplaats Skala Kallonis is een favoriete vakantiebestemming terwijl het mooie Molyvos perfect is voor diegenen die op zoek zijn naar een mix van traditie en cultuur met een geweldig nachtleven. Skala Eressou heeft een breed zandstrand en is populair bij gezinnen, pasgetrouwden en homoseksuele stellen. De belangrijkste resorts van het eiland bieden een verscheidenheid aan watersporten zoals duiken, windsurfen, kitesurfen, waterskiën, kanoën en waterfietsen. Voor georganiseerde strandactiviteiten zijn Thermi, Vatera en Sirgi erg populair.

Weg van de stranden is er genoeg om het hele gezin bezig te houden, zoals ronddwalen door de markten, ambachtswinkels en kunstenaarsstudio’s. Het eiland trekt veel kunstenaars en schrijvers aan met een aantal resorts die een alternatieve spirituele scène bieden. Bezoekers van het eiland kunnen een hele reeks verschillende ervaringen ervaren, waaronder astrologie, meditatie, thermale spa’s, tai chi en shiatsu.

Wandelen, wandelen, paardrijden en fietsen worden aangeboden op het eiland, samen met boottochten naar afgelegen stranden die niet mogen worden gemist op uw late deals naar Lesbos. Het eiland heeft een netwerk van paden en paden die fietsers door een verscheidenheid aan landschappen voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *