Benidorm Reisgids,  Costa Blanca,  Reisgids

Benidorm Reisgids

Benidorm aan de Costa Blanca is als geen ander resort in Spanje. Dit unieke resort heeft iets voor bezoekers van alle leeftijden met bijna vier mijl van glorieuze stranden en een oneindige keuze aan accommodatie, restaurants, bars, entertainment, clubs en het nachtleven.

Het resort is zeer betaalbaar met een ruime keuze aan accommodatie voor elke prijsklasse. Er zijn altijd genoeg last-minute vakanties tegen goede prijzen beschikbaar op internet.

Hoewel Benidorm een ​​beeld heeft van hoge gebouwen en een non-stop nachtleven, is het een uitstekend resort met twee van de beste stranden van de Costa Blanca. Deze twee belangrijkste stranden, Levante en Poniente, hebben de Blauwe Vlag-status en worden elke nacht schoongemaakt door een team schoonmakers.

Deze zachte zandstranden zijn vlekkeloos schoon, met zacht ophopend helder water, waardoor ze perfect zijn voor kinderen. Een ander goed punt over de stranden is dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor mensen met mobiliteits- en invaliditeitsproblemen. Dit levendige strand heeft honderden ligbedden en uitstekende faciliteiten voor kinderen. Hotels, restaurants, cafés, bars en winkels langs de promenade.

Playa Poniente is een veel rustiger strand met een typisch Spaanse sfeer. Dit is het beste strand voor jongere kinderen en is vaak minder druk dan het strand van Playa Levante. Playa Poniente is geweldig voor een romantische wandeling en het kijken naar de zonsondergang. Als u op zoek bent naar rustiger, meer afgelegen stranden, moet u naar een van de kleinere baaien gaan. Het Malpas-strand, in de buurt van de oude binnenstad van Benidorm, is zo’n strand waar u ook een boottocht kunt maken en het strand en de omgeving vanuit de zee kunt bekijken. Voor nog meer afzondering zult u langs het strand van Levante moeten blijven naar de prachtige baaien van Almadraba en Ti Ximo. Slechts een korte busrit verwijderd van Benidorm is Cala Finestrat, ideaal voor rustig zonnebaden en zwemmen. Er zijn veel onbebouwde stranden in de omgeving, maar je moet voorbereid zijn op een wandeling om ze te vinden!

Er is zoveel voor iedereen hier in Benidorm, inclusief familiedagen in Terra Mitica, Aqualandia en Mundomar, de interessante oude binnenstad, de haven, eersteklas golf, ontspannende boottochten en tal van excursies.

Benidorm is het levendigst in juli en augustus, met in juni en september veel rustiger. Hoewel Benidorm het hele jaar door een resort is, beschouwen veel mensen de lente als de beste tijd om te bezoeken voor gezinnen, aangezien het weer iets is afgekoeld en er veel meer ruimte op het strand is. Winters zijn populair bij oudere vakantiegangers met de meeste hotels en veel van de uitgaansgelegenheden blijven het hele jaar open.

De Costa Blanca biedt een aantal van de beste strandvakantie weer rond. Het lange zomerseizoen loopt van het vroege voorjaar tot het midden van de herfst. Temperaturen in juli en augustus zijn gemiddeld rond de 30ºC en dalen tot ongeveer 20ºC in de avonduren, terwijl juni en september nog steeds dagen zien die met zonneschijn zijn gevuld en de temperatuur slechts een paar graden lager is. Watertemperaturen in de zomer gemiddeld rond de 24ºC. April en mei genieten nog steeds van veel zon maar zonder de intense hitte van de zomer en de winters zijn nog steeds zacht en zonnig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *